Sportssjefens vurdering av V65-løpene 15 mars

14.03.2013

 

V65-1.avd

Her florerer det med vinnerkandidater. Løser 1 Gunda feilfritt fra innersporet, er hun aktuell for gull. Hun kan ikke karakteriseres som travsikker, og vårt vinnertips må tåle betegnelsen « ikke uten risiko». Gunda feilet fra seg en mulig seier på oppløpet sist. 8 Melbyjerven har kapasitet, men er å klassifisere som vår favoritt; her er det ikke stabiliteten som rår. Men sist var han positiv i så måte. Kjemper normalt i toppen feilfritt. 2 Tekno Leika leverte en rask avslutning sist. Takler hun det trange 2.sporet, venter en ny plassering i topp 3 på premielista. 12 Mjølner Birken gikk skoløs sist, og det passet dårlig. Endte med tidlig galopp. En unghest i fin utvikling som fort kan vinne dette vidåpne løpet. Konklusjon: Garder så mye lommeboka tåler.

 

V65-2.avd

Nok et vrient spilleløp. Lokale 7 Sierra Madre vant lett sist hun startet på hjemmebanen, men hun galopperer ofte. Fra springsporet kan hun skaffe seg en gunstig posisjon tidlig, og da er mye gjort. Vinn eller forsvinn? 6 Dakota er vrien på voltestart, men fra springspor kan det bli riktig allikevel. Hun viste klart at formen er i anmarsj da hun ble annen etter lang løpspause sist. Kan ventes forbedret. 3 Sogni er vond å vurdere. Hun feilet fra seg en plassering langt framme sist i det eneste løpet hun til nå har gjort her hjemme. Prestasjonene i Danmark/Sverige forteller ikke så mye, men hun har feltets sterkeste rekord. 9 Nuncas Mais Tom var positiv sist før proppene ble dradd og galoppen kom. Møter riktig motstand og fortjener et tidlig kryss. Konklusjon: Garder bredt hvis du har råd.

 

V65-3.avd

4-årige 5 President Ideal har Jan Kr. Waaler prikket toppform med nå i vinter. Det ble galopp, men allikevel lett seier på Biri i slutten av januar. Seieren ble fulgt opp med en ny, enkel triumf på samme bane i begynnelsen av februar. Nå er det over en måned siden han sist gikk løp, men treningsrapportene er fremdeles oppløftende. Normalt en bankerkandidat, men vi velger i tillegg å krysse for 4 Graffiti som feilet i årsdebuten sist. Hestens trener uttrykte seg meget positivt om hestens sjanser i dette løpet under starterklæringen av løpsdagen. Vi tar rygg på ham med et garderingskryss i tillegg til det vi bruker på Prins Ideal. Vil du fiske etter favorittfall, er det verdt å vurdere 7 Bon Amie S.T. som vant enkelt via siste indre da han debuterte på norsk jord på Klosterskogen. 3 Mrs. Mrs. Jones har så langt ikke levert, men er en stor outsider som fort kan slå til. 6 Rasmine Steensgård og 8 Giant Nero skal også tidlig på bongen hvis det garderes. Konklusjon: To hester på bongen.

 

V65-4.avd

Nok et krevende spilleløp, men vi må prøve å komme igjennom på rimligst mulig vis. 10 Winner Augustinu har høy kapasitet, men opptrer noe ustabilt om dagen. Galopperte sist med stort terrengtap. Ida Beathe Olsen og Winner Augustinu vant løp sammen 8.november i fjor. Denne seieren innledet en sterk periode for hesten. Vant 3 løp og tok 4 annenplasser på sju starter fram til slutten av januar i år. Vår favoritt.  3 Max Thunder er utstyrt med topp ungdomskusk og mange gamle startpoeng. Har så langt ikke hatt suksess i sitt nye hjemland. Kapasiteten er til stede, og vi mener han kjemper i toppen her. På bongen bør også 11 Burst Of Stardust som har vært uheldig i sportrekningen. Presterer jevnt over bra, og satt fast sist. Pluss for god ungdomskusk. 4 Bueno Di Quattro skuffet litt sist, men er blant de mest kapable i dette feltet. Konklusjon: Skulle helst hatt tre-fire hester på bongen, men må nøye oss med to.

 

V65-5.avd

Her kommer omgangens soleklare banker. 2 Exquisite Chocolate er et av flaggskipene i air force Hamre, og hun avlegger sesongdebut på Jarlsberg i kveld i et løp hvor 4-åringer har grunnlagsfordel. Mange vil bruke betegnelsen «straffe for åpent mål», og vi kan ikke si oss helt uenige i det. Hoppa tilhørte Europa eliten blant 3-åringer uansett kjønn i fjor, og det blir spennede å følge henne gjennom fireårssesongen. Startsporet i dag kunne ikke blitt bedre og treningsrapportene er meget oppløftende. Alle løp skal selvfølgelig kjøres først. Spekulerer du i favorittfall, er 9 Mieux Di Quattro gjør også en spennende årsdebut og kommer til start med fine treningsrapporter i bagasjen. Debut på norsk jord gjør USA-hoppa 10 Gotcha Girl. Har også levert fine ting i trening, og er en kandidat til plassen bak kveldens folkebanker. Konklusjon: Banker her.

 

V65-5.avd

Flere hester med V75-klasse møtes til dyst i V65-finalen. Mest tro har vi på 4 Alm Kiwi som er jevn og stø og nesten alltid presterer på et høyt nivå. Tapte for Solvang Balder sist, men da var det sporfordel for sistnevnte. Alm Kiwi er rask fra start.  11 Solvang Balder har fått sjansene redusert da han trakk startspor i bakre rekke til kveldens løp. Han var god i seiersløpet sist, men nå er som sagt forutsetningene litt snudd på hodet. En joker i leken er evigunge 1 Gann Min. Har allerede vunnet 3 av 5 løp så langt i år, og seieren sist på Biri var imponerende skal vi tro kusken. Da startet han fra bakspor på mellomdistanse. Gann Min er kjapp ut og har fordel av kort distanse, så med disse forutsetningene er han farlig å gå utenom når bongene komponeres. For de som ønsker gardering i tillegg til hestene som er nevnt, anbefaler vi 10 Tordin (tjente nesten 200.000 i fjor) som kryssbar. Konklusjon: 3 hester på bongen

 

V65-forslag kr. 504,-

1.avd: 1-8-2-12-6-9-5

2.avd: 7-6-3-9-10-8

3.avd: 5-4

4.avd: 10-3

5.avd: 2

6.avd: 4-11-1

 

LYKKE TIL!