Spennende UTM

Skrevet av Tron Gravdal,  26.06.2014
Artikkelbilde
Fire To The Rain er en av flere superspennende hester som har rettet blikket mot Ulf Thoresens Minneløp.

Med drøye to uker igjen til Ulf Thoresens Minneløp står det mange spennende navn på blokka. Alle brikkene må selvsagt falle på plass, men i øyeblikket ligger det an til å bli en riktig godbit av et løp.

Fra Finland meldes det at deres beste hest, Jontte Boy, og hans trener Tuomas Korvenoja er på gang. I år har Jontte Boy fem strake seirer på like mange forsøk. Vi husker hesten som god vinner av Håkan Wallners Memorial på Solvalla under Elitloppshelgen. Den første starten etter Solvallaløpet gjorde han denne uken, og formen virker virkelig til å sitte i. På Vermo onsdag travet han sitt eget løp, og landet på råsterke 1.13,1/2100a etter  å ha kjørt 1.12 siste runden. Reijo Liljendals Fire To The Rain var nærmest Jontte Boy på Solvalla. Fire To The Rain ble også toer i 3-årsløpet på Bjerke. Reijo Liljendal har rettet siktet mot Ulf Thoresens Minneløp som den neste oppgaven for sin flotte 3-åring. På Bjerke var det Juniata Hanover som slo Liljendals hest. Juniata blir et av Frode Hamres kort i UTM. Planen har lenge vært at hun skal ut i åpen klasse. Hamrestallen har flere gode 3-åringer på sin liste. Mest sannsynlig vil kapable Chocolate Day bli hest nummer to fra Frode Hamre i løpet. Av andre norske hester er nå også vinneren av Tamin Sandys Æresløp, Catherine’s Cavalli, klar for løpet. Det er også toeren fra samme løp, Da Vinci B.R. Hesten var svært tapper fra dødens på Leangen, og trener Geir Kihle ser på en start i UTM som et bra løp i den videre matchingen av sin lovende 3-åring. En svært spennende hest har vi også i Spartan Kronos. Conrad Lugauers stortalent er foreløpig fersk, men har vært imponerende god i sine to siste starter.

 

Support Justice kommer

Det jobbes med Ulf Thoresens Minneløp og rammeløpene frem mot starterklæring som er tirsdag 8. juli. Også i rammeløpene er det godt håp om å få se gode hester. Lenge har det vært klart at Geir Vegard Gundersen sikter mot Anders Jahres Pokalløp med Oslo Grand Prix-toeren, Support Justice. Han starter på Forus til helgen, og om alt ser bra ut der kommer han til Jarlsberg. Etter sin seier i Shan Rags Minneløp melder også kretsen rundt Thai Broadway at de sikter mot Jahreløpet. Det finnes mange spennende 5-åringer både i Danmark og Sverige, og alt tyder på at også dette løpet blir noe helt utenom det vanlige.