Årgangstopper i årsdebut

23.04.2015

11 løp søndag 26.april –

Årgangstopper i årsdebut

 

Jarlsbergs meny søndag 26.april inneholder hele 11 løp. Etter en lang vinter med begrenset tilgang på løpshester, har våren nå for alvor gjort sitt inntog, og det medfører gledelig nok et etterlengtet «løft» i hestemateriellet. Med løpsopphold på Klosterskogen fra 16. – 30.april og Drammen fra 14.april til 5.mai, var det ikke uventet at «midtbanen» i regionen, Jarlsberg, fikk ekstra trykk på sine løp denne søndagen. Gledelig nok stilte DNT opp med ekstra premiemidler slik at to løp kunne deles. Det skaper flere fornøyde hesteiere, og gagner sporten både i øyeblikket og på sikt.

Et par sportslige godbiter kan arrangørene også tilby sitt publikum. I V65-1.avd gjør de to 4-årige årgangstoppene på hoppesiden, Masaya og Nelson Nora, sin årsdebut i løpsbanen. Får vi se et revansjeoppgjør etter Kriteriet i fjor, hvor Nelson Nora ble disket som førstehest i mål, og Masaya til slutt klatret helt til topps på seierspallen? Vi sitrer av spenning i påvente av søndagens duell!

Et spennede eliteløp for varmblodshester utgjør V6-finalen. Her er flere av landets aller beste hester på farten for å skaffe seg nødvendige startpoeng til de mange storløpene som venter utover våren. Etter den imponerende innsatsen her på Jarlsberg sist, blir nok Broadway Legs de flestes favoritt, men motstanden på søndag er skjerpet flere hakk. Remee La Marc ser på papiret ut som den farligste opponenten, men i feltets finnes sikkert flere med «vårform» i kroppen. Vi gleder oss til søndag!