Salgsmøntringsløp

23.04.2015

Pressemelding

Salgsmønstringsløp:

Nytt tilbud på Jarlsbergs unghestdag

Nå styrkes Jarlsberg-festen ytterligere med spesielle mønstringsløp der toårige, norskfødte unghester er til salgs.

Jarlsbergfesten i juli har lenge markert seg ved å samle travinteresserte fra hele landet. Det er også tradisjon for en hel løpsdag med fokus på norskfødte unghester på ulike nivåer.

Lanseringen i år er et helt nytt tilbud som Jarlsberg Travbane, TRAVAVL.NO og Det Norske Travselskap står bak for å stimulere til økt omsetning av norskfødte unghester.

Norskfødte hester står sterkt for tiden, flere av Europas aller beste hester i ulike årsklasser er norskfødte. «Made in Norway» blir et stadig sterkere slagord.

Satsingen på løp for norskfødte unghester gjør det også attraktivt å eie slike hester. De har mange gode løpstilbud gjennom hele året med fine premier. Toppen av kransekaka er muligheten for å delta i Derby og Kriteriet der det er gedigne premier .

Formålet med dette tiltaket er å skape en ny møteplass for selgere og kjøpere av norske hester slik at partene kan gjennomføre ordinære handler.  Dette kommer i tillegg til den store Klasseløpsauksjonen for åringer i september.

Salgsmønstringsløpene kjøres torsdag 2. juli. Hestene skal vises fram ved å løpe på en kilometertid mellom 1.24 og 1.35.

Hestene vil i henhold til det ordinære regelverket for mønstringsløp få 8.000 kroner fra DNT. Disse pengene tilfaller eieren.

Hestene som presenteres i disse løpene må meldes på til info@travavl.no innen 11. juni slik at det kan lages tekst om hver enkelt hest og bilder kan klargjøres for bruk i programmet.

Hestene må også meldes til mønstringsløp på ordinær måte hos DNT til denne dagen.

Hestene vil bli presentert i programmet og på nettet. Påmeldingsavgift er 800 kroner for å dekke kostnader. Medlemmer i TRAVAVL.NO betaler 400 kroner.

Jarlsberg Travbane v Øystein Dale,

TRAVAVL.NO v Per Erik Hagen

DNT v Anders Järnerot