Stjerner på vei til Jarlsberg!

28.06.2015

Stjerner på vei til Jarlsberg!

 

Det er rett før løpene til Jarlsbergs GRAND PRIX TRAV skal i støpeskjeen, og interessen for de best premierte søndagsløpene er upåklagelig. Hovedløpet, Ulf Thoresens Minneløp, samler internasjonal interesse, og en av de aller beste 3-åringene i Europa, Tuonoblu Rex, kommer for å hedre Ulfs minne. Han er trent i Nederland av Paul Hagoort, mannen bak Robert Bi som gjestet Jarlsberg i samme løp for to år siden. Norges beste norskfødte 3-åring, Cash Okay, er innbudt til løpet, men har ennå ikke takket ja. Svar gis etter løpet på Leangen til lørdag. Stall Frode Hamre er gitt grønt lys med USA-importen R.G.’s Thunderbolt som viste lovende takter og ble nr. 2 på Bjerke i 3-årseliten bak svensk/italienske Tango Negro (trener Jerry Riordan) som også har meldt sin ankomst. Svenskene kommer som vanlig med et sterkt lag anført av Romeus (trener Daniel Redèn) som har vunnet et par løp på 13-tallet over fukll distanse. Han får følge av Falk On Hill (trener Helena Burman) som har vært en slager i de tidlige 3-årsløpene i Sverige i våres. To eksotiske innslag har meldt sin ankomst i form av Muscle Mack fra stall Björn Goop. Hesten har vunnet fem av sine sju starter i Canada. Fra stall Johan Untersteiner er nyimporterte (fra USA) Broadway Apollo anmeldt. Han har vunnet flere løp på 11-tallet i Amerika og gikk en 10-tid sist mot flere av de aller beste 3-åringene i USA. Finnenes beste 3-åring, Begemont Frido, hadde også planlagt UTM-start, men ble skadet og starter neppe før til høsten igjen.  Vi tror på et kvalitetsfullt og spennende UTM neste søndag!

Cash Okay

 

Hoppeavdelingen i Ulf Thoresens Minneløp kommer også til å samle et interessant felt på startstreken. Her vil de norske fargene antagelig gjøre seg bemerket. Hamre hoppene Gemetria og Love Me Madly vil nok være med og prege løpet. Førstnevnte feilet stor sist på Bjerke, leverte en råsterk opphenting av havnet på 13,8/2100a! Det lokale stjerneskuddet Brandy, tilhørende og kjørt av sandefjordmannen Anders Jahre, er innbudt til løpet og teller på knappene. Bo Westergaard duoen Saturday Mornings og What R.U. Going Todo har levert flotte prestasjoner i tøffe omgivelser I Norden på forsommeren, og vil nok sette sitt preg på løpet. Fra Nederland kommer hoppa Queenswood fra Arnold Mollemas kvalitetsstall for å forsvare Hollands ære. Kanskje er det duket for norsk seier i UTM-hoppeavdeling i år?

Brandy

Anders Jahres Pokalløp for 4-5 åringer ble et superløp i fjor. Hvem husker ikke B.B.S. Sugarlights og Support Justice’s fantastiske duell rundt Jarlsberg ovalen? To råbra hester hvor ingen fortjente å tape. Vi tror ikke årets utgave av løpet vil ligge langt etter i kvalitet. Vårt lokale ikon Papagayo E. stiller til strid mot flere av Europas aller beste 4- og 5-åringer. Den tifaldige millionæren Creatine avla prøveløp på Jägersro tidligere i dag på supertiden 1.10.2! Der er formen nær topp kan man si! Vinner av Europamatchen på Bjerke, Duke Of Greenwood, er en tøffing som trives hvis tempo blir høyt. Han møter sammen med den gamle kjenningen Rod Stewart (vant UTM i 2013) og «Ungfolene» de 4-årige Expo Express (tysk Derby vinner fra i fjor) og Daley Lovin (vant på 11-tallet sist) forhåndsfavorittene med blankpussede våpen. Det kan bli litt av en «batalje» på Jarlsberg neste søndag ettermiddag når denne gjengen braker sammen!

Creatine